Zencefil çayının vücudumuza faydaları

04-11-2020 14:19
Zencefil çayının vücudumuza faydaları

Zencefilin sağlığa birçok faydası bulunuyor. Özellikle öksürük, grip, soğuk algınlığı gibi iltihapları da giderici özelliği olan bu baharatı doğrudan yemek yerine, çayını da içebilirsiniz. Peki, her gün zencefil çayı içmenin vücudumuza faydaları nelerdir? İşte cevabı...

Zencefil, vücut üzerinde güçlendirici, canlandırıcı ve antienflamatuar etkileri olan bir vitamin, mikro besin ve uçucu yağ kaynağıdır. Tıpkı zencefil gibi zencefil çayının da vücuda bilinmeyen çok sayıda faydası vardır.

 

Zencefil çayı yapımı için taze ya da toz formu kullanılabilir. Ayrıca çay yapımı için sadece zencefil kullanılabileceği gibi zerdeçal, kakule, tarçın, kuşburnu, rezene, limon, bal ve karabiber gibi bileşenler de kullanılabilir.

Taze Zencefil Çayı Tarifi:

Taze zencefil çayı, çiğ zencefil kökünden yapılır. Zencefil kökü bol su ile yıkanır, soyulur ve 4-6 dilim kesilir. Daha güçlü aroma için birkaç dilim ekstradan eklenebilir. Orta boy bir tencereye 2 bardak su doldurun. Zencefil dilimlerini suya koyun ve eklediğiniz zencefil miktarına bağlı olarak 10 ila 20 dakika hafifçe kaynatın. Dilerseniz yarım limon suyu ya da misket limonu dilimlerini ya da birkaç kaşık balı çayınızı tatlandırmak için ekleyebilirsiniz.

Toz Zencefilli Çay Tarifi:

Zencefilin kendine has keskin bir aroması vardır. Toz zencefilin aroması taze zencefile oranla çok daha güçlüdür. Bu nedenle toz zencefilli çay tarifi yaparken zencefil miktarına dikkat edilmesi gerekir. Her bir bardak su için bir çay kaşığı toz zencefil kullanmanız yeterlidir. İki kişilik toz zencefil çayı için 2 bardak su kaynatın. Kaynayan suyun içine 2 çay kaşığı toz zencefil ekleyin ve yaklaşık 5-10 dakika demleyin. Demledikten sonra fincanlara alarak dilerseniz limon suyu ve balla lezzetlendirebilirsiniz.

Zencefil Çayı Ne Zaman İçilir?

Zencefil çayı da diğer tüm bitki çayları gibi önerilen miktarın üstünde içildiğinde ciddi sağlık sorunlarına neden olabilir. Peki, zencefil çayı ne zaman içilmeli? Günde 2 fincan zencefil çayı tüketimi, bitkinin sağlık üzerine etkilerinin optimum seviyede seyretmesini destekler. Genellikle aç karnına sabahları ya da öğünlerden önce tüketilmesi önerilen zencefil, metabolizmayı hızlandırmaya ve sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur.Geceleri süt ile birlikte tüketilen zencefilin anksiyete belirtilerini azalttığı ve uyumaya yardımcı olduğu düşünülür.

 

Kalp hastalıklarına karşı korur

Yapılan araştırmalara göre zencefil ve zencefil çayı vücudu kalp hastalıklarına karşı koruyor.

Ayrıca kötü kolesterolde düşüş, iyi kolesterol ise artış olduğu gözlemlenmiştir. Ek olarak kan basıncının dengelenmesini sağlar.

Kilonuzu kontrol altında tutmaya yardımcı olur

Her 5 saniyede canınız bir şeyler yemek istiyorsa, kilonuzu kontrol etmekte zorlanabilirsiniz. Bu konuda zencefil çayı içmek size büyük ölçüde yardımcı olacaktır.

Ayrıca araştırmalar, bu mükemmel baharatın açlığınızı bastırarak, gün boyu tok hissetmenize yardımcı olduğunu bulmuştur.

Kan şekerinizi kontrol altına alır

Eğer yüksek kan şekeriniz ya da tip2 diyabet hastalığınız varsa, size güzel bir haberimiz var. Yapılan bazı araştırmalara göre sadece 12 hafta boyunca her gün zencefil tüketmenin diyabet komplikasyonlarını azalttığı görülmüştür.

Ancak bu araştırmanın kesinliği yoktur. Bu noktada zencefil ve zencefil çayı tüketmeden önce mutlaka bir uzmana danışın.

Diz ağrılarını hafifletir ve iltihabı azaltır

Her gün zencefil çayı içmenin bir diğer faydası ise diz ağrılarını azaltır.

6 ay boyunca zencefil yerseniz veya zencefil çayı içerseniz, şiddetli diz ağrısına neden olan diz eklemindeki iltihabı (diz artriti) azaltmaya yardımcı olur.

Kanseri önleyebilir

Zencefil mide, pankreas, karaciğer ve kolorektal kanser gibi çeşitli kanser türlerini önlemeye yardımcı olan güçlü bileşenler içerir.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Son olarak her gün zencefil çayı içerseniz bağışıklık sisteminizi güçlendirir ve grip, nezle veya soğuk algınlığına yakalanmanın önüne geçebilirsiniz.

Bu etkiyi 21 gün sonunda görebilirsiniz. 21 gün sonunda vücudunuz enfeksiyonlara karşı direnç kazanacaktır ve bağışıklık sisteminiz eskisine göre daha çok güçlenecektir.

Kuruyemiş nasıl muhafaza edilir?

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.